Hálós galambmell

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg libamáj
2 db fiatal galamb
2 dl fehérbor
1 db burgonya
1 db alma
2 dkg szárított trombitagomba
vagy
2 dkg szárított szarvasgomba
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A galambmelleket csont és bőr nélkül kissé megolajozva 3 napig hűtőben érleljük. A csontokat, bőrt, aprólékot barnára pirítjuk és kevés vízzel felöntjük. Rövid kivonatot főzünk belőle, körülbelül 1 dl-t, majd finom szűrőn átszűrjük. A fél galambmelleket felszúrjuk, és kis zsebeket vágunk rájuk. A libamájszeletet forró serpenyőben elősütjük úgy, hogy kívülről kissé piros színt kapjon, de belülről még nyers maradjon, majd lehűtjük. Sózzuk, frissen őrölt fehér borssal ízesítjük a májat és a melleket is. 2-2 májszelet közé elosztjuk a beáztatott, majd kicsavart trombitagombát. Minden melldarabba betöltünk 1-1 ilyen dupla, gombás májszeletet. A töltött melleket vékony zsineggel megkötözzük, formázzuk, és serpenyőben kevés olajon addig sütjük, hogy kívülről szép színt kapjon, belülről azonban nyers maradjon. Kihűtés után a zsineget levesszük. A vajastésztát körülbelül 2 mm vastagra nyújtjuk, derelyevágóval hálósra vágjuk, majd négyfelé osztjuk. Kissé széthúzzuk, hogy a hálós bevágás érvényesüljön, és egyenként becsomagoljuk a melleket. 180-200 °C-os sütőben 10-12 percig sütjük. A hozzá kínált borból 2 dl-t felére beforralunk és a galambkivonathoz adjuk. Ha nem elég sűrű, kevés burgonyakeményítőt vízben elkeverünk, és ezzel sűrítjük. Az almát 8 gerezdre vágjuk, kicsumázzuk, és serpenyőben megsütjük. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, és serpenyőben, olajban pirosra sütjük, majd megsózzuk. A töltött melleket kettévágjuk, forró tányérra tesszük, a két fél közé öntünk kevés mártást, és a sült almával, burgonyával körítjük. (Kalla Kálmán mesterszakács)

Fűszeres fehér bort kínáljunk hozzá.
Hálós galambmell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1308 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Hálós galambmell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
hírlevél