Libamájjal töltött cannelloni

Cannelloni con Fegato D'Oca

| Libamájjal töltött cannelloni receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Libamájjal töltött cannelloni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg cannelloni
25 dkg libamáj
1 fej hagyma
2 db paradicsom
2 és fél dl besamelmártás
2 evőkanál paradicsompüré
20 dkg reszelt bel paese sajt
3 evőkanál vaj
1 db citrom
1 csipet ételízesítő
4 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
1 db karotta
1 kávéskanál kakukkfű
3 evőkanál liszt
1 kávéskanál majoránna
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a megmosott, jól lecsepegtetett és egészen apró kockákra vagdalt májat, utána szedjük ki és tartsuk melegen.

2. Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, vágjuk apró kockákra és dinszteljük üvegesre a hátramaradt pecsenyezsírban.

3. Adjuk hozzá a meghámozott, kimagvalt paradicsomot, és ízesítsük kakukkfűvel, majoránnával.

4. Keverjük bele a paradicsompürét, a lisztet keverjük simára a citromlével meg a fehérborral, és sűrítsük be vele a zöldséget.

5. Tegyük bele a májat, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük ételízesítővel, majd hagyjuk kihűlni.

6. Zsírozzunk ki egy tűzálló edényt.

7. Főzzük a cannellonit sós vízben kb. 5 percig, jól csepegtessük le (1. kép) és töltsük meg a májjal 2. kép).

8. Rakjuk rétegekben a formába, öntsük rá a parmezánnal elkevert besamelmártást és szórjuk meg bel paese sajttal.

9. 200 C-fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, végül frissen aprított petrezselyemmel megszórtan tálaljuk.

Libamájjal töltött cannelloni Libamájjal töltött cannelloni
Készíthető készen kapható cannelloniból is, ez kiskanállal vagy habzsákból tölthető.

Besamelmártás

Besamelmártás
5 dkg vaj
0.5 liter tej
1 csipet szerecsendió
4 evőkanál parmezán sajt
5 dkg liszt

Egy edényben forrósítsuk fel a vajat vagy margarint, és keverjük hozzá a lisztet. Öntsük fel a tejjel, és főzzük be mártássá, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és sajttal.

Libamájjal töltött cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Libamájjal töltött cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
hírlevél