Orosz hússaláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: habverő, keverőtál, salátástál, séfkés, tojásszeletelő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sült hús
2 db alma
2 db burgonya
2 db tojás
½ csomó apróra vágott petrezselyemzöld
Tartármártáshoz:
2 dl majonéz
½ db citrom
ízlés szerint
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint mustár
ízlés szerint őrölt fehérbors
Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük és kihűtjük.

A tojást megfőzzük, kihűtve meghámozzuk és karikákra vágjuk.

A csemegeuborkát meghámozzuk, az almát is meghámozva félbevágjuk és magházát kiszedjük.

A burgonyát, az uborkát, az almát és a sült húst vékony metéltre vágjuk.

Porcelánedénybe tesszük, hozzáadjuk a majonézt, melyet (ügyelve a saláta állagára), mustárral, sóval, porcukorral, citromlével ízesítjük, őrölt fehér borssal fűszerezzük.

Üvegtányérra, kúp alakúra formázva tálaljuk, sűrű tartármártással bevonjuk, marhanyelvszeletekkel és főtt-tojás karikákkal díszítjük.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
1 teáskanál őrölt mustármag
2 evőkanál víz
1 teáskanál kristálycukor
0.5 kávéskanál
2 evőkanál ecet vagy
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Kisméretű lábosban keverjük össze a tojássárgákat, a citromlét vagy ecetet, a vizet, a cukrot, a mustárt, a sót és a borsot.

Főzzük nagyon alacsony hőfokon, amíg a keverék bugyogni nem kezd. Ekkor húzzuk félre. Hagyjuk állni 5 percig.

Keverőtálban vagy turmixgép segítségével keverjük át, és nagyon lassan csepegtessük hozzá az olajat. Keverjük, míg sűrű és sima nem lesz.

Időnként állítsuk le a gépet és az edény faláról spatulával szedjük le a ráragadt keveréket.

Fedjük le és - ha szükséges - hűtőszekrényben tároljuk, de jobb, ha frissen igyekszünk felhasználni.

Hozzászólás beküldése:

Orosz hússaláta
Orosz hússaláta
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...

Kapcsolódó receptek (sült hús, főtt füstölt marhanyelv összetevők alapján)