Római palacsinta pecorino sajttal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai robotgép, palacsintasütő, szita, tűzhely
Eljárások: kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg pecorino sajt
1 csipet
1 és ¼ dl tej
20 dkg liszt
3 db tojás
6 dkg vaj
vagy
Elkészítés:

A tojásokat a sóval verjük fel. Szitáljuk bele a lisztet, majd öntsük hozzá a meleg tejet és keverjük simára. A keveréknek palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie. Ha kell, adjunk hozzá még tejet vagy lisztet. A vajat vagy olajat egy kis serpenyőben jól forrósítsuk meg. Tegyünk bele 2 evőkanál tésztát, forgassuk meg a serpenyőt, hogy az alján egyenletesen elterüljön. Süssük barnára, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg. Ismételjük addig, amíg a tészta el nem fogy. A palacsintákat szórjuk meg pecorinóval és forrón tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Hozzászólás beküldése:

Római palacsinta pecorino sajttal
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
, ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...