Almás báránycomb burgonyapogácsával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Almás báránycomb burgonyapogácsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg báránycomb
½ dl olaj
1 db zöldalma
2 evőkanál mustár
másfél dl víz
ízlés szerint rózsabors
ízlés szerint
Körethez:
60 dkg burgonya
2 db tojás
2 dl olaj
ízlés szerint
igény szerint liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. A báránycombot besózzuk, bekenjük mustárral és rámorzsoljuk a rózsaborsot (1. kép). Egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

2. A pácolt húst serpenyőben, forró olajon megpirítjuk 2. kép), majd tepsibe fektetjük, vizet öntünk alá, és fedővel letakarva, 200 fokos sütőben majdnem puhára pároljuk.

Ezután mellétesszük a cikkekre vágott vöröshagymát (3. kép), a megmosott szeletkékre vágott héjas almákat (4. kép), és rálocsoljuk a fehérbort. Most már fedő nélkül visszatesszük a forró sütőbe, és pirosra sütjük.

3. A körethez a tisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és forrón összetörjük.

4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen formálható burgonyatésztát kapjunk.

5. Lisztes kézzel közepes gombócokat formázunk belőle, kissé meglapítjuk, és a forró olajban pirosra sütjük. Tálaláskor a burgonyapogácsákat tálra rendezzük, melléhalmozzuk a sült almát, és melléfektetjük a felszeletelt, sült báránycombot.

Almás báránycomb burgonyapogácsával Almás báránycomb burgonyapogácsával Almás báránycomb burgonyapogácsával Almás báránycomb burgonyapogácsával
Félédes fehérbor illik hozzá.
Félédes, édes rozé illik hozzá.
Almás báránycomb burgonyapogácsával
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3.5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1367 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
Almás báránycomb burgonyapogácsával
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3.5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
szótár