Bajor burgonyasaláta

Bajor krumplisaláta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, salátástál, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, párolás, sütés

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
1 csomó metélőhagyma
1 csipet kristálycukor
1 dl ecet
1 és ¼ dl húsleves
2 fej hagyma
4 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Elkészítés:

1.A héjában megfőzött, meghámozott krumplit vékonyan felszeleteljük és tálba rakjuk.

2.Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a kis kockákra vágott szalonnát, kisütjük, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és üvegesre pároljuk. Felengedjük húslevessel, belecsepegtetjük az ecetet, és sóval,borssal, cukorral ízesítjük. A mártást még melegen ráöntjük a krumplira, óvatosan összekeverjük, és legalább 30 percig állni hagyjuk.

3. Tálalás előtt még egyszer ízesítjük, majd frissen vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.

A bajor burgonyasaláta különösen jól illik grillezett húsokhoz vagy kolbászfélékhez.

Előételként széles szájú pezsgőspohárban, közbülső fogásként vagy köretként nagy tányéron, egytálételként üvegtálban tálaljuk.
Táplálkozás-fiziológiai szempontból érthetetlen, miért kerül manapság ritkábban az asztalra a németek hajdan olyannyira kedvelt "gumója", hiszen a krumpli kifejezetten egészséges. Zsírt alig tartalmaz, értékes fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat ellenben annál inkább. További előnye, hogy energiaszegény, és sokféle módon elkészíthető, amit a "közforgalomban lévő" rengeteg krumplisaláta-recept is bizonyít. Ezúttal a bajor változatot mutatjuk be.
Hozzászólás beküldése:

Bajor burgonyasaláta
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása

Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...