Omlós tészta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, konyhai mérleg, nyújtófa, sütő, szita, tepsi
Eljárások: gyúrás, hűtés, nyújtás, pihentetés, sütés, szitálás

Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg finomliszt
15 dkg vaj
1 kávéskanál kristálycukor
2 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál
Elkészítés:

1. Szitáljuk a lisztet a gyúródeszkára (1. kép).

2. A sütőport, a cukrot és a sót keverjük hozzá (2. kép).

3. A zsiradékot forgácsoljuk a lisztre és adjuk hozzá a tojásokat (3. kép).

4. Kívülről befelé haladva készítsünk belőle kemény tésztát (4. kép).

5. Burkoljuk nedves konyharuhába (5. kép), és pihentessük 60 percet a hűtőszekrényben.

6. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán (6. kép). Zsírozzunk ki egy tepsit és helyezzük bele a tésztát.

Omlós tészták tetejét sütés előtt mindig felvert tojással kell megkenni.
Hozzászólás beküldése:

Omlós tészta
Omlós tészta
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása

Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...