Gombás rizottó

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forrázás, hámozás, párolás, pirítás, szűrés

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg reszelt parmezán sajt
25 dkg rizottórizs
25 dkg csiperkegomba
2 evőkanál olívaolaj
10 dl víz
6 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:

1. A friss gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk, vagy a szárított gombát vízzel leforrázzuk, 30 percig állni hagyjuk. Utána leszűrjük, de 1,25 dl áztatólevet megőrzünk. A gombát kinyomkodjuk, és apróra vágjuk (1. kép).

2. A liternyi vizet, ha van ilyen, a gomba áztatóvizével felforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Az apróra vágott hagymát és tört fokhagymát teflonserpenyőben az olajon megfonnyasztjuk, a gombával 3-4 percig a tűzön kevergetjük, majd a rizzsel kissé megpirítjuk, de nem barnítjuk meg(2. kép).

3. 1.25 dl húslevessel meglocsolva, kevergetve a nedvességet elpárologtatjuk róla, majd ismét egy kevés lével felöntjük (3. kép), ezt is kevergetve elpárologtatjuk. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizs meg nem puhult. A végén a sajtot is belekeverjük, a finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ha szeretjük, a tetejére még reszelhetünk némi sajtot.

Hozzászólás beküldése:

Gombás rizottó
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...