Gyors piskótakocka

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyors piskótakocka
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg liszt
3 db tojás
½ db citrom
1 csapott teáskanál sütőpor
4 evőkanál víz
1 csipet
Díszítéshez:
6 dl tejszín
Töltelékhez:
20 dkg málnazselé
10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

1. A tepsi sarkait és közepét kivajazzuk, majd ráhelyezzük a sütőpapírt.

2. A sütőt 200 fokra (légkeverésesnél 180-ra) előmelegítjük. Tálba szitáljuk a lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport, hozzáadjuk egy fél citrom reszelt héját is. Jól összekeverjük.

3. A tojást és a forró vizet kézi robotgép habverő fejével, a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. (1. kép)

4. Beleszórjuk a cukrot és a sót. További 2 percig keverjük. (2. kép)

5. A lisztkeveréket 2 adagban a tojásmasszába szórjuk. Alacsony fokozaton belekeverjük. (3.kép)

6. A masszát a tepsibe öntjük és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.

7. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. Tányérra téve kihűtjük.

8. Sütőpapírra cukrot szórunk és ráborítjuk a megsült piskótát. A hátára ragadt papírt óvatosan lehúzzuk. A piskótát rácsra téve kihűtjük. (4. kép)

9. A piskótát recés élű késsel négyfelé vágjuk. (5. kép)

10. A málnazselét lábosban, kis lángon megmelegítjük, amíg folyóssá nem válik. Hűlni hagyjuk, majd mind a 4 piskótalapot megkenjük vele. Mandulával megszórjuk.

11. A tejszínt és a krémport kézi robotgép habverő fejével, alacsony fokozaton összekeverjük, majd a legmagasabb fokozaton, 3 perc alatt habosra keverjük.

12. 2 piskótalapra rákenjük a krémet. Ráhelyezzük az üres lapokat és kissé összenyomjuk. (6. kép)

13. A süteményt 60 percre hűtőszekrénybe helyezzük. Kockára vagy szeletekre vágva kínáljuk.

Gyors piskótakocka Gyors piskótakocka Gyors piskótakocka Gyors piskótakocka Gyors piskótakocka Gyors piskótakocka
Gyors piskótakocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 856 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
Gyors piskótakocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
könyvek