Karfiolos puliszka

| Karfiolos puliszka receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karfiolos puliszka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg finomszemcséjű kukoricaliszt
150 dkg karfiol
1 kiskanál fenyőmag
2 evőkanál mazsola
vagy
1 dl víz
ízlés szerint gyömbér
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Először tisztítsuk meg a karfiolt, majd főzzük meg: a karfiolrózsákat tegyük annyi sós vízbe, hogy éppen ellepje őket, és forrástól számítva még 10 percig főzzük, majd szűrjük le és tegyük félre a levét.

2. Közben a mazsolát áztassuk langyos vízbe. A megtisztított hagymát vágjuk apróra és gyenge tűzön, kevés olajon pároljuk meg a fenyőmaggal együtt. Mikor már egy kis színt kapott a hagyma, adjuk hozzá a mazsolát és a karfiolrózsákat, majd az egészet pároljuk 10 percig csendes tűzön, olykor kevergessük meg.

3. A párolást követően adjunk hozzá sót, reszeljünk rá friss gyömbért, és vegyük le a tűzről.

4. Készítsünk viszonylag híg kukoricakását úgy, hogy öntsük a lisztet bő, forró vízbe, és főzzük folyamatos keverés mellett (a főzéshez használjuk fel a karfiol főzőlevét is). Sózásakor vegyük figyelembe, hogy a karfiol főzőleve is sós!

5. A megfőtt polentát öntsük egy kivajazott tűzálló edény aljára, majd rétegezzük rá a párolt zöldséget. Tartsuk melegen tálalásig.

Karfiolos puliszka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 60 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Karfiolos puliszka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
recepttár