Világos alapmártás

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Világos alapmártás
Adag: 1 adag (1 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg darabolt borjúcsont
1 teáskanál
1 teáskanál egész feketebors
3 szál sárgarépa
1 kisebb szál póréhagyma

Elkészítés:

1. A világos alapléhez a hentesnél feldarabolt csontokat és a megtisztított durván felaprított zöldséget egy nagy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, a megmosott petrezselymet, és vízzel éppen ellepve felforraljuk.

2. Fedő nélkül lassan főzzük, időnként utánatöltjük az elpárolgott vizet, hogy az alapanyagokat mindig éppen ellepje.

3. Körülbelül 120 perc múlva mindent a szűrőbe öntünk, és felfogjuk a levest. Még egyszer röviden felforraljuk, és megsózzuk. A tetejéről lemerjük a zsírt vagy konyhai papírtörlővel leitatjuk,

Hűtőszekrényben 1 hétig eláll, vagy tartalékként több hónapig is, ha kis adagokban lefagyasztjuk.

Tejszínnel vagy fehérborral finomítva, mustárral, mogyoróhagymával, curryvel vagy pestóval fűszerezve - tésztaételekhez, szárnyashoz, zöldséghez.
Világos alapmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 35 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Világos alapmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
recepttár