Kukorica-relish

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kukorica-relish
Adag: 1 adag (100 dkg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ fej gyalult fehérkáposzta
6 nagyobb kukorica
½ teáskanál kurkuma
1 teáskanál mustárpor
1 evőkanál liszt
1 teáskanál
1 db finomra vágott piros húsú kaliforniai paprika
4 ¾ dl malátaecet
2 kisebb fej félbevágott, vékonyra szeletelt hagyma
vagy

Elkészítés:

1. A kukoricacsöveket tegyük forró vízbe és főzzük 2 percig. Szűrjük le, majd miután kellően kihűlt, éles késsel vágjuk le a szemeket a csövekről.

2. A kukoricaszemeket tegyük lábasba a finomra gyalult káposztával és a hagymával. Az ecetből tegyünk félre 2 evőkanálnyit, a többit tegyük a lábasba a cukorral. Lassan forraljuk fel, néha keverjük meg, hogy a cukor feloldódjon. Főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a piros kaliforniai paprikát és főzzük tovább 10 percig.

3. Keverjük a sót, a lisztet, a mustárport és a kurkumát a maradék ecettel sima pasztává.

4. A pasztát keverjük a zöldséges keverékhez és forraljuk fel újra. Főzzük 5 percig, amíg besűrűsödik.

5. Kanalazzuk melegített, sterilizált üvegekbe ás zárjuk le. Hűvös, sötét helyen tároljuk és a készítésétől számított 6 hónapon belül fogyasszuk el. Miután felnyitottuk, hűtőben tároljuk és 2 hónapon belül használjuk el.

Barbecue mellé ez a savanykás relish egyszerűen tökéletes. Nagyon jól megy a grillezett húsokhoz, például csirkéhez, kolbász- és vagdaltfélékhez.
Amikor idénye van az aranyló kukoricának, akkor érdemes a kukorica relisht elkészíteni. Kellemes, ropogós állagú és nagyon étvágygerjesztő fogás.
Kukorica-relish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 33 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Kukorica-relish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
facebook