Tojásos sült knédli

Geröste Knödel mit Ei

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojásos sült knédli
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
4 nagyobb főtt zsemlegombóc
igény szerint vaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint reszelt szerecsendió
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld
vagy
ízlés szerint snidling

Elkészítés:

1. A gombócokat a nagyságuktól függően (ha kisebbek a gombócok, akkor 8-at használjunk) félbevágjuk vagy egészben hagyjuk és vékonyan felszeleteljük.

2. Egy nagy serpenyőben egy kis vajat olvasztunk. Beletesszük a gombócszeleteket, és csipetnyi szerecsendióval megízesítjük. Közepes hőfokon mindkét oldalukat ropogósra sütjük.

3. Közben a tojásokat villával felverjük, megsózzuk, megborsozzuk és a sült knédlire öntjük. Hagyjuk, hogy kicsit megkössön.

4. Tányérokra szedjük, és tálalás előtt apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemmel díszítjük.

Zsemlegombóc

Kép nélkül
60 dkg szikkadt fehérkenyér vagy
8 db szikkadt zsemle vagy
60 dkg zsúrkenyér
1 nagyobb apróra vágott vöröshagyma
2 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
4 db tojás
10 dkg libazsír vagy
10 dkg sertészsír vagy
1 dkg vaj
5 dl húsleves vagy
5 dl tej
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint
szükség szerint liszt
A főzővízhez::
2 evőkanál olaj
2 evőkanál
A mártáshoz::
2 dl tejföl
1 dl olaj
1 mokkáskanál

1. Felkockázzuk a zsemléket és a sütőben szalmasárgára pirítjuk.

2. A vöröshagymát a zsírban üvegesre pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a borsot. Egy-két keverésnyit pirítjuk, majd a kenyérkockákhoz keverjük.

3. A kenyeret leöntjük a forró húslevessel vagy sós tejjel. Jól összekeverjük és lefedve pihentetjük.

4. Közben a tojásokat, sóval habosra verjük, majd a langyosra hűlt kenyérre öntjük. Összekeverjük és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk.

5. Kanálnyi darabokat, vizes kézzel gombóccá gömbölyítünk és pezsegve forró, sós, némi olajat is tartalmazó vízben kifőzzük. Ez adagonként kb. 15 perc. Szűrőkanállal kiemeljük és sós olajjal kikevert tejfölbe szedjük.

6. Jó köret szaftos húsokhoz, vadasokhoz, paprikásokhoz, minden olyan húshoz melyeket barna-, vagy belőle készített mártással tálalunk.

Tojásos sült knédli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 407 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Tojásos sült knédli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
hírlevél