Vincellér saláta

| Szafaládés saláta receptek
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vincellér saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
vagy
20 dkg gruyere sajt
1 kisebb fej vöröshagyma
2 db paradicsom
A mártáshoz:
1 kávéskanál csípős mustár
5 cl borecet
1 evőkanál majonéz

Elkészítés:

1. A tojásokat főzzük keményre, majd hűtsük le, hámozzuk meg és vágjuk kettőbe. A szafaládét és a sajtot daraboljuk fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a hagymát finomra.

2. Készítsük el a vinaigrette-mártást: keverjük el a majonézt és a mustárt, adjuk hozzá a borecetet és az olajat, majd fűszerezzük.

3. A szafaládét, a sajtot, a finomra vágott hagymát és a vinaigrette-öntetet keverjük össze alaposan, s fűszerezzük ízlés szerint. Díszítsük kemény tojással és paradicsomcikkekkel. Hidegen tálaljuk.

Majonéz

Majonéz
1 kiskanál dijoni mustár
4 kiskanál citromlé
1 csipet porcukor
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

1. A tojássárgát közepes nagyságú tálba ütjük. Díjoni (csípős) mustárt és 2 kiskanál citromlét adunk hozzá, és fél perc alatt habosra keverjük.

2. Az olívaolajat, eleinte csak cseppenként, majd nagyon vékony sugárban beleverjük: ahogy nő a beledolgozott olaj mennyisége, úgy vastagodik, sűrűsödik a majonéz.

3. Utána még 2 kiskanál citromlével, sóval, őrölt borssal is ízesítjük (csipetnyi porcukorral is szelídíthetjük az ízét).

Vincellér saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 98 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Vincellér saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
facebook