Meleg káposztasaláta

| Meleg káposztasaláta receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meleg káposztasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál köménymag
50 dkg káposzta
2 evőkanál ghee
1 csipet kristálycukor
10 dkg szalonna
1 és ¼ dl borecet
vagy
1 és ¼ dl almaecet
igény szerint víz
vagy
igény szerint marhahúsleves
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A káposztát a torzsája nélkül káposztagyalun legyaluljuk vagy éles késsel szálasra vágjuk és egy tálba tesszük.

2. Vizet vagy a levest felforraljuk, a káposztára locsoljuk és kb. 20 percig állni hagyjuk.

3. A vizet vagy a levest egy lábasba szűrjük, megízesítjük bőségesen köménymaggal, sóval, cukorral és ecettel, majd még egyszer fölforraljuk. A folyadékot megint ráöntjük a káposztára, és újra 20 percig állni hagyjuk. Megint leszűrjük a folyadékot, és ezt az eljárást még kétszer-háromszor megismételjük, míg a káposzta roppanós és ízletes nem lesz.

4. Közben a szalonnákat apró kockákra vágjuk és a forró tisztított vajban (ghee-ben) kisütjük. A kész káposztát tányérokba osztjuk, megszórjuk a szalonnával, és a zsiradékot is ráöntjük a serpenyőből.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Meleg káposztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 154 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Meleg káposztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
recept beküldése