Sárgarépás pite

| Sárgarépás lepény receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgarépás pite
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál sárgarépa
35 dkg pizzatészta
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A megkelt pizzatésztát osszuk két cipóra.

2. A megtisztított, finomra vágott sárgarépát és vöröshagymát mintegy 5 percig pároljuk lefedve, lassú tűzön, nagyon kevés víz hozzáadásával, majd a párolási idő végén sózzuk meg és húzzuk félre a tűzről.

3. Az egyik cipót nyújtsuk ki és béleljünk ki vele egy kiolajozott tepsit vagy sütőlemezt. Öntsük rá a tölteléket és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel.

4. Közben melegítsük elő 200 fokra a sütőt, és nyújtsuk ki a másik cipót is.

5. Fedjük be vele a tölteléket úgy, hogy az alsó és felső réteg tészta széle mindenhol érjen össze egymással.

6. Szurkáljuk meg egy villával a tésztát, és tegyük a sütőbe, majd körülbelül 30 perc alatt süssük készre.

Pizzatészta

Pizzatészta
22.5 dkg kenyérliszt
1.5 dl víz
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
0.5 teáskanál
A szóráshoz::
kevés kukoricaliszt

1. A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, és a közepébe mélyedést vájunk. A mélyedésbe beleöntjük a vizet, beletesszük az élesztőt és 1 evőkanál olajat. Kézzel vagy egy nagy kanállal összekeverjük.

2. Kissé lisztezett gyúródeszkán 5 percig gyúrjuk a tésztát, amíg sima nem lesz. Kiolajozott tálban megforgatjuk a tésztát, hogy a külseje olajos legyen. A tésztát olajos folpackkal vagy tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

3. Előmelegítjük a sütőt 240 fokra (gáztűzhelynél 9-es fokozat), a légkeverésest 220 fokra. Kigyúrjuk a tésztából a levegőt. Egy centi vastagságú téglalap vagy kör alakra nyújtjuk ki.

4. Kukoricaliszttel (vagy sima liszttel) megszórjuk a sütőlemezt. Feltekerjük a tésztát a nyújtófára, és a tepsibe helyezzük a segítségével. Megkenjük a szósszal.

5. Ráhelyezzük a kiválasztott feltétet, azután 20-25 percig sütjük, amíg a tészta széle ropogós nem lesz.

Sárgarépás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 98 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Sárgarépás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
recepttár