Tárkonyos csirke

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tárkonyos csirke
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál tárkony
1 db egész csirke
½ dl fehérbor
3 evőkanál liszt
½ dl tejföl
2 fej apróra vágott vöröshagyma
1 dl olaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tisztított csirkét feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük.

2. Hozzáadjuk a darabolt csirkét, kevés vízzel felöntjük s puhára főzzük.

3. A lisztet a tejföllel elkavarjuk és hozzáadjuk a főtt csirkéhez.

4. Tárkonnyal, fehérborral, sóval és borssal ízesítjük. Krumplipürével vagy puliszkával tálaljuk.

A tárkony és a fehérbor franciás ízkombinációt ad ennek az egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ételnek.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Tárkonyos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 179 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
Tárkonyos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
van itthon