Sáfrányos burgonyaleves

Minestra di patate allo zafferano

| Sáfrányos burgonyaleves receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Sáfrányos burgonyaleves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg burgonya
ízlés szerint sáfrány
30 dkg spagetti
20 dl víz
1 db apróra vágott szárzeller
1 szál apróra vágott sárgarépa
½ fej apróra vágott vöröshagyma
4 és fél evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy fazékban olívaolajon enyhén pirítsuk meg a felaprított hagymát, a sárgarépát és a szárzellert.

2. Vegyük le a tűzről, és ha a zöldségek lehűltek, keverjük hozzájuk a sáfrányt, majd tegyük félre az edényt egy időre.

3. Hájában főzzük a burgonyát, hámozzuk meg és vágjuk kockákra.

4. Öntsük a vizet a sáfrányos zöldségekre, tegyük bele a burgonyát, sózzuk, majd forraljuk fel.

5. A forrásban levő levesben főzzük meg a darabokra tört tésztát. Ha a tészta kész, tálalhatjuk azonnal, de az sem árt neki, ha pihentetjük egy kicsit.

Ez a leves a tészta nélkül is finom, de akkor kevesebb vizet adjunk hozzá.

A sáfrány Itáliában mindenfelé megtalálható, de a legtöbbet Abruzzóban és Szardínián termesztik. Könnyen felismerhető a sárga színéről, és az olasz konyha széles körben használja (például a milánói rizottó elképzelhetetlen nélküle). Nagyon drága fűszer, mert előállításához nem nélkülözhető a kézi munka. Egy kg tiszta sáfrányhoz 120 ezer virág bibéjét kell kézzel összegyűjteni.
Sáfrányos burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 284 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Sáfrányos burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
tippek, fortélyok