Sonkás-sajtos quiche

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sonkás-sajtos quiche
Adag: 1 sütőforma (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg nyers sonka
10 dkg főtt sonka
vagy
15 dkg gruyere sajt
4 db tojás
2 és fél dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
12 és fél dkg hideg vaj
½ teáskanál
25 dkg liszt
vagy
1 csokor snidling
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A lisztet az asztalra halmozzuk, megsózzuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. 2-3 evőkanál jó hideg vizet adunk hozzá. A vajat kis darabkákban elosztjuk a liszt szélén, aztán az egészet egy nagy késsel keresztbe-kasul vagdossuk, míg a liszt a vajjal morzsásan összeáll. Ezután gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csavarjuk, és 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben.

2. Ez elég idő, hogy a sonkát csíkokra vágjuk, fölaprítsuk a hagymát és a fokhagymát, és megreszeljük a sajtot. Sőt arra is jut időnk, hogy a tejszínt, a tojásokat és a borsot jól összekeverjük, s a friss fűszernövényeket fölaprítsuk.

3. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (a légkeverésest 200 fokra). Nyújtsuk ki a tésztát a kissé belisztezett asztalon kör alakúra, béleljünk ki vele egy quiche-sütőformát (28-30 cm), a kilógó peremet körben vágjuk le.

4. A sonkát keverjük össze a hagymával, fokhagymával és a fűszerekkel, és osszuk el a tésztán. A sajtot keverjük bele a tojásos tejszínbe, és öntsük a sonkára. Körülbelül 40 perc alatt süssük aranybarnára a quiche-t. Úgy 20 perc elteltével fedjük le alufóliával (a matt oldalával kifelé), hogy ne legyen túlságosan sötét.

Sonkás-sajtos quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 144 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Sonkás-sajtos quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
most van szezonja