Csirke cajun paradicsommártással

| Csirke paradicsomos mártásban receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke cajun paradicsommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150 dkg-os csirke
9 dkg liszt
2 és fél dl tej
vagy
2 és fél dl író
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
igény szerint olaj
A mártáshoz:
22 és fél dkg paradicsom
½ teáskanál cayenne-bors
1 teáskanál narancshéj
1 evőkanál barnacukor
6 és fél dkg liszt
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 nagyobb kimagozott, apróra vágott zöld húsú kaliforniai paprika
2 db apróra vágott zellerszár
2 fej apróra vágott hagyma
másfél dl olaj
vagy
11 és fél dkg sertészsír
4 és fél dl csirkealaplé
vagy
4 és fél dl vörösbor
A tálaláshoz:
ízlés szerint , apróra vágott korianderzöld
ízlés szerint , apróra vágott újhagyma

Elkészítés:

1. A mártáshoz hevítsük fel a sertészsírt vagy az olajat egy nagy lábasban. Tegyük bele a hagymát, a zellert, a paprikát és a fokhagymát, és pirítsuk, amíg megpuhulnak. Keverjük hozzá a lisztet. Közepes lángon, kevergetve pirítsuk 15-20 percig. Öntsük fel a borral vagy a csirkealaplével.

2. A paradicsomokat 30 másodpercre mártsuk forró vízbe, majd hideg vízben hűtsük le. Hámozzuk meg és vágjuk fel, majd keverjük őket a többi zöldséghez a mártás megmaradt összetevőivel együtt, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd kis lángon 60 percig főzzük.

3. Ezalatt készítsük el a csirkét. Előbb vágjuk nyolcfelé a csirkét. Majd tegyük a lisztet műanyag zacskóba, ízesítsük sóval és borssal. Minden csirkedarabot mártsunk a tejbe vagy az íróba, majd hintsük meg a liszttel, hogy vékonyan, egyenletesen bevonja. Tegyük félre 20 percre, hogy a panír kicsit megszilárduljon a sütés előtt.

4. Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, míg felforrósodik és sisteregni kezd. Süssük ki a csirkedarabokat, egyszer megfordítva körülbelül 30 perc alatt, vagy amíg egész felületük sötét aranybarnára pirul és belsejük is megpuhul.

5. A csirkét konyhai papírtörlőn szárogassuk meg, majd tegyük a mártásba. Azonnal tálaljuk, újhagymával és petrezselyemlevelekkel meghintve.

A hirtelen kisütött csirke ízletes, csípős paradicsommártással tálalva ellenállhatatlan, különösen kukoricával és snidlinggel kevert rizzsel körítve. A megadott mártás a sertésflekkenhez is illik.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Csirke cajun paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 214 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Csirke cajun paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
szótár