Darapuding

| , Darapuding receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Darapuding
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db alma
10 dkg búzadara
10 dkg mazsola
2 evőkanál fenyőmag
5 dl almalé
½ evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint őrölt fahéj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Mossuk meg és áztassuk langyos vízbe a mazsolát. Közben pirítsuk meg kissé a darát egy lábosban, kevés olajon, majd öntsük rá a lehetőleg 100 százalékos almalevet és picit sózzuk is meg.

2. Csendes tűzön, nagyon lassan forraljuk fel, szükség esetén alkalmazzunk lángelosztót is. Közben tegyük bele az apróra felvágott almát, a lecsöpögtetett mazsolát és az őrölt mandulát, majd főzzük még 10 percig.

3. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg a fahéjjal, és a kész pudingot öntsük át egy vízzel kiöblített üvegtálba, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe.

4. Tálalás előtt borítsuk rá a pudingot egy üveg süteményestálra, és tetszés szerint díszítsük mazsolával és fenyőmaggal.

Darapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 331 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Darapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
szótár