Kókuszos halcurry

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszos halcurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl kókusztej
2 evőkanál thai currykrém
45 dkg lebőrözött tengeri halfilé
2 evőkanál olaj
1 evőkanál halszósz
3 dkg liszt
1 gerezd zúzott fokhagyma
néhány friss bazsalikomlevél
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint jázminrizs

Elkészítés:

1. A halat hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Éles késsel nagyobb kockákra vágjuk.

2. Az olajat wokban megforrósítjuk.

3. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatjuk (1. kép).

4. A wokba beletesszük és 3-4 percig kevergetve pirítjuk, amíg megsül (2. kép).

5. Tálban összekeverjük a halszószt a thai currykrémmel, a zúzott fokhagymával és a kókusztejjel (3. kép). A wokba öntjük és felforraljuk.

6. Hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat és 5 percig főzzük.

7. Beletesszük a csíkokra vágott friss bazsalikomleveleket. További 1 percig főzzük.

8. Előmelegített tányérokba szétosztjuk, jázminrizzsel körítve tálaljuk.

Kókuszos halcurry Kókuszos halcurry Kókuszos halcurry
Kókuszos halcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 154 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Kókuszos halcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
szólj hozzá, értékelj