Gombával töltött cannelloni

Cannelloni ai funghi

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombával töltött cannelloni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg cannelloni
60 dkg csiperkegomba
vagy
másfél dl száraz fehérbor
3 nagyobb paradicsom
1 db tojás
12 és fél dkg mozzarella sajt
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
15 dkg puha ricotta sajt
vagy
15 dkg mascarpone
15 dkg frissen reszelt pecorino sajt
vagy
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megtisztítjuk és egészen finomra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. Konyhai papírtörlővel tisztára dörzsöljük a gombát, a sampinyonnál csak a tönkök végét, a csiperkénél az egész szárat levágjuk, mert azok szívósak. Lecsipkedjük a bazsalikom leveleit, ha nagyon porosak vagy koszosak, a levélkéket egy konyhai papírtörlővel óvatosan letörölgetjük, majd csíkokra vágjuk.

2. A tűzhelyen átmelegítünk egy nagy serpenyőt, beleöntünk 2 evőkanál olajat, és a hagymát rövid ideig dinszteljük benne. Ezután hozzáadjuk a gombát, és magas hőfokon, állandó kevergetés mellett kb. 5 percig pirítjuk. Ha közben levet enged, addig pároljuk tovább, míg a leve el nem párolog.

3. Áttöltjük egy tálba a gombát, és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a fokhagymát és a bazsalikomot. Lecsöpögtetjük, és kis kockákra vágjuk a mozzarellát. Összekeverjük a mascarponéval (vagy a ricottával), a tojással és 10 dkg reszelt sajttal, majd a gombához adjuk. Sóval és borssal fűszerezzük, de bánjunk óvatosan a sóval, hiszen a sajt is sós.

4. Beletöltjük az előfőzés nélküli cannellonikba a gombás masszát. Ezt a legegyszerűbb kanállal csinálni: mindig egy púpozott kanál gombakeveréket nyomunk a tésztába, aztán még egy kanállal "rátöltünk", hogy a massza továbbcsússzon. Egy szögletes tűzálló tálba egymás mellé rakjuk a tésztatekercseket.

5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest előmelegítés nélkül 180 fokra kapcsoljuk). Megmossuk, és egészen apróra kockázzuk a paradicsomot, így később nem lesz zavaró a héja. A megmaradt sajtot elkeverjük a borral és az olajjal, jól megborsozzuk, és szétosztjuk a tésztatekercseken.

6. A cannellonikat a sütő középső részén kb. 35 percig sütjük. Pirosnak és puhának kell lenniük, próbaként szúrjunk beléjük egy késsel. A felvágással várjunk legalább 5-10 percig, mert így kevesebb lé folyik ki belőlük. Illik hozzá a friss fehér kenyér és a rukkolasaláta.

Gombával töltött cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 460 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Gombával töltött cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
ételfotó