Bárányos-narancsos kuszkuszsaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányos-narancsos kuszkuszsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db hámozott, gerezdekre szedve narancs
20 dkg előfőzött kuszkusz
18 dkg mazsola
5 dkg apróra vágott, friss petrezselyemzöld
1 db konzerv csicseriborsó
A páchoz:
1 evőkanál apróra vágott, friss oregánó
1 teáskanál méz
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt fahéj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A páchoz keverjük ki az olajat a citromlével, a fokhagymával, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a mézzel és az oregánóval, és sóval, borssal ízesítsük.

2. A saláta előkészítéséhez tegyük a bárányt egy lapos üveg- vagy kerámiatálba. Öntsük rá a pácot, és letakarva legalább 4 órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.

3. A kuszkuszsaláta készítéséhez forraljuk fel a csirkealaplét egy közepes edényben. Keverjük bele az előfőzött kuszkuszt, és vegyük le a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Forrósítsuk fel a grillt vagy a barbecue-sütőt. Csöpögtessük le a bárányhúst, és süssük meg a grillen. (10 perc alatt közepesen véres lesz.). Hagyjuk 5 percet hűlni, majd szeleteljük fel 1 cm vastagon.

4. Tálalás előtt keverjük össze a bárányt, a leöblített és lecsöpögtetett csicseriborsót, a paradicsomot, a petrezselymet, a mazsolát, a narancsot és a kuszkuszt egy nagy tálban.

A báránybélszín a legpuhább része a báránynak, így ezt csak igen rövid ideig szabad sütni.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Bárányos-narancsos kuszkuszsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 196 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
Bárányos-narancsos kuszkuszsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
most van szezonja