Gombával töltött pite

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombával töltött pite
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
4 evőkanál víz
10 dkg darabolt margarin
igény szerint szójatej
A töltelékhez:
12 dkg szeletelt csiperkegomba
½ teáskanál bors
2 evőkanál friss petrezselyemzöld
7 dkg zsemlemorzsa
17 dkg paradió
1 evőkanál sűrített paradicsom
másfél dl zöldségerőleves
1 evőkanál liszt
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej apróra vágott hagyma
2 dkg margarin

Elkészítés:

1. A margarint kézzel összegyúrjuk a liszttel, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a vizet, és sima tésztává dolgozzuk. Műanyag fóliába csomagolva 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. A töltelékhez a margarint serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a gombát és 5 perc alatt puhára pároljuk. Beleszórjuk a lisztet, és kevergetve 1 percig főzzük.

Felöntjük a zöldséglevessel és kevergetve a levét engedjük elfőni, hogy sima, sűrű, folyós mártást kapjunk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a diót, a zsemlemorzsát, a petrezselymet és a borsot. A tölteléket hűlni hagyjuk.

3. A tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és egy 20 cm átmérőjű sütőformába nyomkodjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket, a tészta széleit megkenjük szójatejjel.

4. A megmaradt tésztát kinyújtjuk és beterítjük vele a tölteléket. A tészta széleit összenyomjuk, a tetejét könnyedén bevagdossuk. Szójatejjel megkenjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Gombával töltött pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 245 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Gombával töltött pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
hírlevél