Szamosza

Samosa, Szamósza

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 90 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szamosza
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál kurkuma
½ teáskanál curry fűszerkeverék
22 dkg szeletelt burgonya
½ teáskanál mustármag
½ teáskanál őrölt köménymag
5 evőkanál zöldségerőleves
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 kisebb fej apróra vágott hagyma
2 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
10 dkg margarin
igény szerint szójatej

Elkészítés:

1. A lisztet nagy tálba tesszük. A margarint kis darabokban kézzel eldolgozzuk benne, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a vizet, és az egészet sima tésztává dolgozzuk el. A tésztát műanyag fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

2. A töltelékhez az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a zöldséget, a hagymát és a fokhagymát. Mindezt 2 percig pároljuk, majd beletesszük a fűszereket és a mustárt. Összekeverjük, és további 1 percig pároljuk.

3. A zöldségerőlevest hozzáöntjük és felforraljuk. A serpenyőt lefedve, kis lángon folyamatos keverés mellett még vagy 20 percig pároljuk a zöldséget, amíg puha nem lesz és a leve el nem fő. Hűlni hagyjuk.

4. A tésztát 4 részre osztjuk, A darabokat 15 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. A tölteléket a kör egyik felére halmozzuk.

5. Szójatejjel megkenjük a tésztaszéleket, a köröket összecsukjuk, a széleket szorosan összenyomjuk. A kész táskákat sütőlemezre fektetjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Burgonya mellett használhatunk hozzá más gyökér- vagy gumós zöldséget is. Például sárgarépát, pasztinákot.
Szamosza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 484 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Szamosza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
most van szezonja