Narancskrém

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancskrém
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db narancs
20 dkg tejszín
30 dkg joghurt
6 levél zselatin
1 db citrom
A díszítéshez:
ízlés szerint reszelt narancshéj
ízlés szerint reszelt fehér csokoládé

Elkészítés:

1. A narancsot és a citromot forró vízben megmossuk, a héját finom reszelőn lereszeljük. Aztán félbevágjuk a gyümölcsöket, és kifacsarjuk a levüket.

2. A zselatinleveleket hideg vízben hagyjuk megpuhulni. Egy nagy lábost félig megtöltünk vízzel, megmelegítjük, de nem forraljuk fel. Keverőedényben, amely beleillik a lábosba, a tojássárgáját a cukorral kézi mixerrel simára keverjük.

3. Most az edényt beleállítjuk a forró vizes lábosba, hozzáadjuk a narancs és a citrom lereszelt héját és levét, tovább keverjük a vízfürdőben, míg a krém habos, könnyű, levegős lesz. Gyorsan levesszük a tűzről.

4. A zselatinleveleket kissé kinyomkodjuk, egymás után a krémhez adjuk, és feloldjuk őket. Hagyjuk kicsit kihűlni, aztán hozzáadjuk a joghurtot, 5-10 percre hideg helyre tesszük.

5. A tejszínt (tiszta) kézi mixerrel habbá verjük, és lazán a krémbe keverjük. A narancskrémet 6-8 kis formába töltjük, és a hűtőszekrényben jól lehűtjük, hogy megdermedjen. Aki szereti, reszelt fehér csokoládéval és reszelt narancshéjjal díszítheti.

Narancskrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 213 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Narancskrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
szólj hozzá, értékelj