Almamártás uborkával

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almamártás uborkával
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db savanykás alma
2 evőkanál reszelt torma
2 evőkanál majonéz
20 dkg tejföl
1 fej hagyma
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint apróra vágott kapor
vagy
ízlés szerint apróra vágott snidling
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, és kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. A hagymát és az uborkát finomra kockázzuk.

2. A tejfölt összekeverjük a majonézzel és a tormával (üvegest válasszunk hozzá). Sóval, borssal fűszerezzük. Belekeverjük az almát, hagymát és uborkát.

3. A snidlinget vagy kaprot megmossuk, finomra vágjuk, és a mártásba keverjük. Jól illik a fondükhöz, roston sült húsokhoz vagy húspogácsákhoz.

Almamártás uborkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 292 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Almamártás uborkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
lexikon