Csirke narancsos, mustáros mártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke narancsos, mustáros mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb narancs
1 teáskanál napraforgóolaj
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld
igény szerint cukkini
igény szerint újburgonya
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
1 teáskanál dijoni mustár
másfél dl natúr joghurt
2 teáskanál kukoricaliszt

Elkészítés:

1. Éles késsel vágjuk le a héjat a narancsok aljáról és tetejéről, majd csíkokban vágjuk le róla az összes sárga és fehér héjat, a levet fogjuk fel. Vágjuk ki egyenként a gerezdeket, a hártyát hagyjuk benne. A hártyából facsarjuk ki a lé maradékát.

2. A csirkét fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Az olajat hevítsük fel serpenyőben és süssük a csirkemelleket oldalanként 5 percig. Vegyük ki a húst a serpenyőből és tekerjük alufóliába, a fényes felszíne legyen belül: a hús egy rövid ideig tovább fog párolódni benne.

3. A mártás elkészítéséhez a kukoricalisztet keverjük össze a narancsok levével. Adjuk hozzá a joghurtot és a mustárt. Öntsük a csirkesütéshez használt serpenyőbe és lassan, állandóan kevergetve forraljuk fel. Főzzük 1 percig, amíg besűrűsödik.

4. Tegyük a narancsgerezdeket a mártásba és óvatosan melegítsük tovább. Vegyük elő a csirkemelleket, ellenőrizzük, hogy átsültek-e, kifolyt szaftjukat adjuk a mártáshoz. Átlósan vágjuk fel, és tálaljuk a mártással, párolt újburgonyával, petrezselyembe forgatott cukkinivel.

A recept erény az egyszerűség: a csirke szépen megfő a saját levében, amíg a mártást elkészítjük.
Félédes fehérbor illik hozzá.
Csirke narancsos, mustáros mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 342 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Csirke narancsos, mustáros mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
most van szezonja