Juhtúrós sztrapacska

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Juhtúrós sztrapacska
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg tisztított burgonya
20 dkg szalonna
15 dkg tejföl
30 dkg juhtúró
1 teáskanál
20 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd megpirítjuk, és a kisült zsírt félretesszük.

2. A megtisztított krumplit késes aprítóban felaprítjuk, vagy kislyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, jól összedolgozzuk – szükség esetén 1-2 evőkanálnyi vízzel hígíthatjuk.

3. A tésztát nokedliszaggatón – ennek híján vágódeszkáról – forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuska fel nem jön a víz tetejére (kb. 10 perc).

4. Ezután leszűrjük, leöblítjük, tálba tesszük, és a kisült szalonnazsírral meglocsoljuk. Ráöntjük a juhtúróval elkevert tejfölt, majd a pörccel és aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Már nagyon régen készítettem, pedig nagy kedvenc, talán a „pucoljuk meg a krumplit és reszeljük le gyorsan mielőtt megbarnul” stresszeltető munkafolyamat miatt nem is kezdtem bele. Most viszont, nem reszeltem, hanem a megpucolt krumplikat beraktam az S késes aprítóba, és egy perc múlva már gyúrtam is a tésztát...
Juhtúrós sztrapacska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 626 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Juhtúrós sztrapacska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
cikkek