Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 szál zöld spárga
40 dkg libamáj
1 dl borecet
1 csokor metélőhagyma
20 dkg zöldsaláta
2 dl erőleves
vagy
2 dl csontleves
kevés étolaj
szükség szerint liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Mossuk meg és csepegtessük le a vegyes zöldsalátát, tisztítsuk meg a spárgát, majd 10 percre dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Miután kivettük, tartsuk melegen.

2. A libamájat vágjuk 8 szeletre. Sózzuk, borsozzuk, és forgassuk meg lisztben. Kevés olajon pirítsuk meg, és tartsuk melegen.

3. Öntsük egy serpenyőbe az ecetet, hevítsük fel egy kicsit, majd adjuk hozzá a csontlét vagy az erőlevest. Sózzuk, borsozzuk.

4. A salátát és a spárgát helyezzük el egy tálon, tegyük a tetejére a libamájszeleteket, öntsük le a szósszal és szórjuk meg metélőhagymával.

Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Csontleves

Kép nélkül
60 dkg sertéscsont vagy
60 dkg borjúcsont vagy
60 dkg marhacsont
2 evőkanál olaj
1 db paradicsom
5 dkg kelkáposzta
5 dkg gomba
ízlés szerint

1. A csontot jól megmossuk, és 2-3 órán keresztül főzzük.

2. A megtisztított leveszöldségeket feldaraboljuk, az olajban lepirítjuk. A többi megtisztított zöldséggel együtt a csontokhoz adjuk, és együtt főzzük, amíg minden zöldség megpuhul. Ha kész, leszűrjük.

3. Esetleg nagyon világos és híg rántással gazdagíthatjuk. Metéltet vagy galuskát is főzhetünk bele.

Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 316 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
pinterest