Sajtos-szalonnás hamburger

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos-szalonnás hamburger
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet cheddar sajt
7 és fél dkg darált marhahús
8 szelet baconszalonna
1 db vastagra szeletelt paradicsom
4 nagyobb salátalevél
1 teáskanál tengeri só
ízlés szerint ketchup

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gázsütőt 6-os fokozaton). Terítsünk sütőpapírt egy tepsire.

2. A bőr nélküli szalonnaszeleteket fektessük a tepsire, és fedjük le őket egy másik tepsivel vagy sütőlappal. Így süssük őket 10 percig, aztán vegyük le a másik tepsit, és süssük őket még 10 percig.

3. A húspogácsákhoz keverjük a marhahúshoz a tengeri sót (lehetőleg tengerisó-pelyhet használjunk), és formázzunk belőle négy, azonos méretű pogácsát.

4. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt közepesnél nagyobb lángon, vagy melegítsük elő az asztali grillt közepesnél magasabb fokozaton, és oldalanként 3-4 perc alatt süssük át a húspogácsákat. Tegyünk mindegyikre 2 szelet sajtot, és grillezzük 1-2 percig, amíg a sajt megolvad.

5. A szezámmagos zsemléket pirítsuk meg vágott oldalukkal lefelé, 2-3 perc alatt a grillen.

6. Tegyünk a zsemlékbe 1-1 salátalevelet, sajtos húspogácsát, bacont, paradicsomot és ketchupot. Forrón tálaljuk őket.

Ketchup

Ketchup
3 szem szegfűszeg
2 szem borókabogyó
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál kristálycukor

1. A paradicsomot (amelyből két 40 dekás dobozt vegyünk, amelyben darabolt paradicsom van a saját levében eltéve) késes betétű konyhai robotgépben pürésítsük.

2. Öntsük át egy közepes méretű vastag aljú lábosba, adjuk hozzá a lereszelt hagymát, a cukrot, az ecetet, a fokhagymát, a babérlevelet, a borókabogyót és a szegfűszeget.

3. Nagy lángon forraljuk fel, aztán mérsékelt tűzön főzzük 15-20 percen át, amíg mártás állagúra sűrűsödik.

4. Passzírozzuk át finom szűrőn, hogy teljesen sima szószunk legyen. Töltsük sterilizált üvegekbe, és mielőtt felhasználnánk, tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Hűtőben akár egy hónapig is eláll. Felbontás után mindenképpen hűtőben kell tartanunk!

Sajtos-szalonnás hamburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 293 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Sajtos-szalonnás hamburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
recept beküldése