Párizsi fondü

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párizsi fondü
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg csiperkegomba
20 dkg sonka
2 db sült csirkemell
20 dkg reszelt gruyere sajt
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 és fél dl száraz fehérbor
1 evőkanál liszt
2 evőkanál apróra vágott zöldfűszer
8 dkg vaj
6 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Készítsük el a körítést: főzzük a spárgacsúcsokat 5 percig sós vízben, azután csöpögtessük le, és hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel a sült csirkemelleket és a sonkát kis kockákra. Tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk le a szárát; csak a kalapjukat használjuk fel, és vágjuk négy részre. Rendezzük el a hozzávalókat mindenkinek egy kistányérba, és tegyük hidegre.

2. Verjük fel a tojásokat, mint egy könnyű rántottához.

3. A tűzön olvasszuk meg lassan a vajat, majd öntsük bele a fehérbort; vegyük erősebbre a tüzet, és verjük fel addig, amíg a keverék besűrűsödik. Tegyük még hozzá a reszelt gruyere sajtot, az apróra vágott fűszernövényeket, a borsot és a szerecsendiót, miközben állandóan keverjük egy falapátkával.

4. Vegyük a tüzet a legalacsonyabb fokozatra, és lassan öntsük a keverékbe a tojásokat. A hűtött körítéssel együtt azonnal tegyük az asztalra.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Párizsi fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 485 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
Párizsi fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
recept beküldése