Vajas, hagymás sajtfondü

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vajas, hagymás sajtfondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál olvasztott vaj
20 dkg hagyma
50 dkg gruyere sajt
1 db bagett
1 csipet cayenne-bors
5 dl almabor

Elkészítés:

1. Reszeljük meg durván a sajtot, vagy vágjuk vékony szeletekre a fondüsütő fölött.

2. Tegyük a fondüsütőt lassú tűzre, és vízfürdő fölött keverjük állandó a sajtot, keverjük bele az almabort, tegyük hozzá a szerecsendiót és a cayenne-borsot, és keverjük meg még egyszer.

3. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk vékony karikákra, pirítsuk meg hirtelen az olvasztott vajon, csöpögtessük le itatóspapírra, aztán dobjuk bele a fondüsütőbe.

4. Tegyük rá a fondüserpenyőt az asztal közepén lévő főzőlapra. Mindenki szúrjon fel egy-egy kenyérkockát a fondüvillájára, mártsa bele a keverékbe, amíg az teljesen be nem borítja, és forgassa meg néhányszor a villát, hogy a sajt ne folyjon le.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Vajas, hagymás sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 389 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
Vajas, hagymás sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
pinterest