Aszalt alma

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Aszalt alma
Adag: 1 adag (2 üveg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg érett, kimagozott alma
6 dl víz
½ teáskanál citromsav
vagy
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. A vizet egy tálba töltjük, hozzáadjuk a citromlevet vagy a citromsavat, és elkeverjük. Az almát megmossuk, 3-5 mm vastag karikákra vágjuk és kisebb adagonként beledobjuk a citromos vízbe, hogy megakadályozzuk a megbarnulásukat.

2. Kiemeljük őket a léből, lecsepegtetjük egy tiszta konyharuhán, majd egy rétegben a sütő rácsára tesszük, ügyelve arra, hogy a szeletek ne érjenek egymáshoz.

3. Az almakarikákat a sütő legalacsonyabb fokozatán, 50-60 fokon 8-24 órán keresztül aszaljuk. Közben a sütő alját résnyire kitámasztjuk, hogy keringjen bent a levegő. Időnként pedig megfordítjuk a rácson az almakarikákat. (Ha a túl hosszú aszalási idő elvenné a kedvünket az egésztől, akkor nyugodtan aszalhatjuk az almát akár több részletben is, több napon át.)

4. Az alma akkor kész, amikor már száraz, de nem törik, még hajlítható. Ekkor kivesszük a sütőből, papírtörlővel letakarjuk, és 12-24 órán keresztül állni hagyjuk, közben többször megforgatjuk.

5. Végül az aszalt almakarikákat légmentesen zárható, tiszta üvegekbe tesszük, és hűvös, sötét helyen tároljuk. Csak teljesen kihűlt állapotban tegyük az üvegbe, nehogy bepárásodjon. Érdemes rendszeresen ellenőrizni, nehogy megpenészedjen. Ha valamelyik almakarika nincs kifogástalan állapotban, azonnal dobjuk ki! Általában hat hónapig eláll.

Aszalt alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 545 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
Aszalt alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
google+