Szezámmagos-póréhagymás rétes

Praszotiropita me szuszami

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szezámmagos-póréhagymás rétes
Adag: 1 tepsi (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg szezámmag
100 dkg póréhagyma
½ dl tej
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 kis csokor kapor
1 db tojás
2 és fél dl olívaolaj
5 szál újhagyma
25 dkg feta sajt
25 dkg tehéntúró
vagy
25 dkg friss juhsajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az apróra vágott póréhagyma fehérjét kis ideig dinszteljük.

2. Belekeverjük a szétnyomkodott fetát és a juhsajtot (vagy a túrót), az apróra vágott zöldhagymát, az olívaolajat, a felvert tojást, majd megsózzuk, megborsozzuk.

3. Olajjal alaposan kikent tepsibe beleterítjük az egyik lap leveles tésztát. Egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket, majd letakarjuk a másik lap leveles tésztával.

4. A tetejét megöntözzük a tejjel és szezámmagot szórunk rá.

5. Közepes lángon kb. 45 percig sütjük.

Szezámmagos-póréhagymás rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 463 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
Szezámmagos-póréhagymás rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
pinterest