Zöldpaprikás metélt

Zöldpaprikás tagliatelle

| Paprikás tagliatelle receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldpaprikás metélt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
40 dkg tagliatelle
2 gerezd fokhagyma
5 db friss bazsalikomlevél
1 evőkanál curry fűszerkeverék
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kimagozott, ereitől megtisztított paprikákat vágjuk vékony szeletekre, tegyük egy nagyobb serpenyőbe, és futtassuk meg az olívaolajon.

2. Vegyük alacsonyabbra a főzőlángot, szórjuk meg curryvel, majd fedő alatt pároljuk jó 20 percig, míg puha nem lesz. Olykor kevergessük meg egy fakanállal.

3. Közben főzzük meg a tésztát: forraljunk fel bőséges mennyiségű vizet, és tegyük bele a metéltet, forraljuk fel újra és sózzuk meg, majd amikor megfőtt, szűrjük le.

4. A kifőtt tésztát keverjük össze a párolt paprikával, adjuk hozzá az aprított bazsalikomot, a zúzott fokhagymát és még egy kevés olívaolajat. Végül folyamatos, óvatos keverés mellett tegyük vissza a tűzre néhány percre, majd nyomban tálaljuk!

Zöldpaprikás metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 555 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Zöldpaprikás metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
recept beküldése