Fahéjas-almás wassail

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fahéjas-almás wassail
Eljárások: forralás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dl almabor
15 dl száraz sherry
3 rúd fahéj
1 db citrom
½ teáskanál őrölt gyömbér
½ teáskanál őrölt szerecsendió
10 dkg barnacukor
120 ml frissen préselt/facsart narancslé
250 ml ananászlé
350 ml frissen préselt/facsart citromlé

Elkészítés:

1. Tegyük a citrom-, az ananász- és narancslét, a barna cukrot, a fahéjrudakat, a szerecsendiót és a gyömbért egy nagy főzőedénybe, a tűzhelyre, közepesnél valamivel gyengébb lángra és forraljuk fel.

2. Azután vegyük le a tűzhelyről és öntsük bele a sherryt és az almabort.

3. Tegyük vissza gyenge lángra, és óvatosan kevergessük, míg jól fel nem melegszik, de ne engedjük forrni. Adjuk hozzá a megtűzdelt citromot és kínáljuk forrón.

Íme egy újabb hagyomány, mely a Wassail Bowlhoz kötődik, és amely magyarázatul szolgál arra, hogy miért létezik annyi változata ennek az italnak. Karácsonykor énekesek egy csoportja indulhatott útnak egy nagy edény, gőzölgő főzettel. Háztól házig járva, egy vagy két karácsonyi éneket énekelhettek el, majd bekopogtathattak az ajtón, hogy a ház lakóit megkínálják. Legtöbbször a családfő is önthetett valamennyi italt az edénybe, hogy ne fogyjon ki. A karácsonyi énekesek látogatásáról a wassail tállal, azt tartották, hogy az elkövetkező évben szerencsét hoz. Az alma különleges helyet foglalt el a wassail szokásaiban, és nem volt ritka az, hogy az emberek a wassail edény tartalmának egy részét az almafák gyökeréhez öntötték, mintegy megáldva azokat.
Fahéjas-almás wassail
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 605 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
Fahéjas-almás wassail
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
facebook