Csirke fűszeres joghurtpácban

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke fűszeres joghurtpácban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
6 db csirkemell
1 teáskanál
1 db citrom leve
A páchoz:
másfél dl joghurt
1 teáskanál kurkuma
½ teáskanál chilipor
1 db 5 cm-es gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 fej negyedekre vágott hagyma
6 szem szegfűszeg
2 teáskanál egész római kömény
1 teáskanál koriandermag

Elkészítés:

1. A csirke ízületeit bőrözzük le, a húsosabb részeken pedig éles késsel ejtsünk mély bevágásokat. Facsarjuk a citromlevet a csirkére és hintsük be sóval, amit alaposan dörzsöljünk bele.

2. Készítsük el a pácot. Egy nagy serpenyő alján terítsük szét a koriander-és rómaikömény-magot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Közepes lángon, szárazon pirítsuk, amíg a friss babérlevél porladni nem kezd.

3. A fűszereket hagyjuk kihűlni, és mozsárban zúzzuk össze.

4. Robotgépben aprítsuk fel a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért az őrölt fűszerekkel, a chilivel, a kurkumával és a joghurttal, öntsük bele a csirkéről lecsöpögött citromlevet.

5. Helyezzük el a csirkehúst tepsibe. öntsük rá a pácot, majd hagyjuk állni benne 24-36 órán át. Időnként alaposan forgassuk meg benne a csirkemellhúsokat.

6. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Süssük a csirkét 45 percig. Tálalhatjuk hidegen és melegen is. Díszítsük friss mentával, valamint citrom- és limeszeletekkel.

A recept elkészítése nagyon időigényes, mivel sokáig kell pácolnunk a csirkét ahhoz, hogy a fűszerek átjárják a húst. Ha a hagyma intenzív ízét nem szeretjük annyira, használjunk belőle kevesebbet.
Ezt a pácot bárányhúsra és sertésszeletekre öntve is használhatjuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Csirke fűszeres joghurtpácban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 598 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Csirke fűszeres joghurtpácban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
twitter