Tésztafelfújt bárányhússal

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tésztafelfújt bárányhússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
40 dkg makaróni
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
25 dkg joghurt
½ csokor apróra vágott, friss petrezselyemzöld
½ csokor apróra vágott, friss koriander
3 dl fehérbor
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
20 dkg sárgarépa
25 dkg ceruzabab
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A ceruzababot megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk, majd a felhevített olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk.

2. A sárgarépát és a zöldbabot is a serpenyőbe tesszük, majd felöntjük a borral. A keveréket kb. 15 percig főzzük, majd fűszerezzük. Belekeverjük a zöld fűszereket. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (légkeveréses 170 °C).

3. A makarónit forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük. A tésztát és a húsos-zöldséges ragut sütőtálba töltjük. A joghurtot és a créme fraíche-t összekeverjük a tojással, majd a felfújtra öntjük. Megszórjuk sajttal, és a sütőben kb. 35 percig sütjük.

Tésztafelfújt bárányhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 576 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Tésztafelfújt bárányhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
tippek, fortélyok