Török tésztabatyuk

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál friss, apróra vágott menta
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 evőkanál paradicsompüré
3 evőkanál olívaolaj
1 db cukkini
1 db peperoni
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A tésztához:
1 csipet
2 evőkanál víz
2 db tojás
30 dkg liszt

Elkészítés:

1. A lisztből, a tojásból, csipetnyi sóból és 2 evőkanál vízből sima tésztát gyúrunk (ha ragad, adjunk még hozzá lisztet). Fóliába tekerve 30 percig pihentetjük.

2. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és összevágjuk. A peperonit megtisztítjuk, kimagozzuk és összevágjuk. A cukkinit és a paprikát megtisztítjuk, a paprikát kimagozzuk, majd mindkettőt apró kockákra vágjuk. Forró olajon megpároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsásra pirítjuk. Beletesszük a zöldségeket, és rövid ideig együtt pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, a sót és a borsot, majd a citromot és a mentát.

3. A tésztát belisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A körökre elosztjuk a húsos masszát.

4. A tészta széleit megkenjük felvert tojásfehérjével, egymásra hajtjuk, és jól összenyomkodjuk őket. A tésztabatyukat forrásban lévő sós vízben kb. 15 percig főzzük. Fűszeres mártással tálaljuk.

Török tésztabatyuk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 565 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Török tésztabatyuk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
ételfotó