Narancsos bárány

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos bárány
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db narancs leve és reszelt héja
1 db narancs
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
ízlés szerint apróra vágott metélőhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A darált bárányhúst forró wokba tesszük és saját zsírján, 5 percig kevergetve pirítjuk, amíg megbarnul (1. kép).

2. Hozzáadjuk a felkarikázott lilahagymát, zúzott fokhagymát, őrölt római köményt és a koriandert (2. kép). További 5 percig kevergetve pirítjuk.

3. Belekeverjük a narancs levét és reszelt héját, a szójaszószt (3. kép). Fedő alatt, kis lángon kb. 15 perc alatt megpároljuk. Időnként megkeverjük, nehogy leragadjon.

4. A narancsot meghámozzuk és kifilézzük, azaz a gyümölcs húsát a hártyákból kiemeljük. A wokba tesszük, sóval, borssal ízesítjük és további 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

5. A narancsos bárányt előmelegített tálba halmozzuk. Apróra vágott metélőhagymával díszítve tálaljuk.

Narancsos bárány Narancsos bárány Narancsos bárány
Narancsos bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Narancsos bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
szólj hozzá, értékelj