Hagymás pite

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymás pite
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
½ teáskanál
3 evőkanál víz
10 dkg darabolt vaj
17 dkg liszt
A töltelékhez:
4 fej vékonyra szeletelt hagyma
4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
4 gerezd összenyomott fokhagyma
3 evőkanál olaj
7 dkg érett, kemény sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat egy serpenyőben megmelegítjük, és a hagymát és a fokhagymát 10-15 percig pároljuk benne (1. kép). A serpenyőt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a petrezselymet (2. kép) és a sajtot. Sóval, borssal fűszerezzük.

2. A tésztához való lisztet és a sót nagy tálba szitáljuk. A vajat kézzel eldolgozzuk benne, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk az egészet.

3. A kész tésztát belisztezett deszkára tesszük és 8 részre osztjuk.

4. A tésztadarabokat kb. 10 cm-es körökké nyújtjuk. Négyet közülük a tortaformácskába nyomkodunk.

5. Mindegyiket megtöltjük a hagymás keverék negyedrészével, és befedjük egy-egy megmaradt tésztadarabbal (3. kép). Az oldalakat összenyomkodjuk, a tetejüket megszurkáljuk.

6. A kész kosárkákat 220 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Akár melegen, akár hidegen tálaljuk.

Hagymás pite Hagymás pite Hagymás pite
A tölteléket tanácsos előre elkészíteni és hűtőszekrényben tárolni.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Hagymás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 620 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Hagymás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
google+