Dödölle

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Dödölle
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg burgonya
1 evőkanál kacsazsír
3 evőkanál burgonyapehely
4 evőkanál gluténmentes liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A krumplit meghámozom és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, addig főzöm, amíg szétfő.

2. Amíg a krumpli fő, a szalonnát apró kockára vágom, a kacsazsíron ropogósra sütöm, majd kiszedem egy tányérra és a zsírban megfonnyasztom a karikára vágott vöröshagymát is, majd félreteszem.

3. Ha a krumpli megfőtt, a levének kb. a felét leöntöm egy tálba, hogy ha szükség van rá még vissza tudjam pótolni. Krumplitörővel összetöröm a krumplit, hozzáadom a lisztet, a burgonyapelyhet, ha szükséges sózom és habosra keverem. Jó nyúlós, ragacsos, masszív tésztát kell hogy kapjak (ha túl kemény a krumplilével lehet hígítani, ha túl lágy akkor adjunk még hozzá lisztet vagy burgonyapelyhet).

4. Egy cserépedényt, vagy jénait kikenek azzal a zsírral amibe a szalonna és a hagyma pirult, majd egy evőkanál segítségével beleszaggatom a burgonyás maszlagot. Ha szépen belekanalaztam az edénybe, a tetején eloszlatom a fonnyasztott hagymát, a szalonna pörcöt és 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 percet sütöm (akkor jó, amikor szép pirult a teteje).

5. Egy kanál segítségével halmokat szedek egy tányérra és laktózmentes tejföllel meglocsolva, forrón tálalom.

Glutén- és laktózmentes recept! Ha nem glutén- és laktózérzékenyeknek készítjük, használjunk hasonló mennyiségben szokásos hozzávalókat
Dödölle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 793 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Dödölle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
szólj hozzá, értékelj