Csokoládétorta

Paszta szokolatina

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládétorta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Krémhez:
5 dl tejszín
3 db tojás
20 dkg tortabevonó
35 dkg porcukor
2 evőkanál tej
3 evőkanál vaj
3 evőkanál konyak
Tésztához:
25 dkg kakaópor
35 dkg liszt
6 db tojás
½ dl tej
¼ teáskanál szódabikarbóna
1 rúd vanília
1 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál keserűmandula-aroma
20 dkg margarin

Elkészítés:

1. A sütőt 175 C-fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit (benne a vaníliarúd kikapart belsejével) összekeverjük, és egy kb. 30 cm átmérőjű, kilisztezett tortaformába tesszük.

2. Az előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.

3. Közben a krémhez a tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk. A tojássárgáját, a konyakot, a vajat és a tejet összekeverjük, és a bevonóhoz adjuk. A porcukrot rászitáljuk, az egészet homogén masszává dolgozzuk össze. Levesszük a gőzről, és hagyjuk kihűlni.

4. A tésztát kivesszük a sütőből, süteményrácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 3 egyforma lapra vágjuk.

5. Az egyiket lapos tálra tesszük, és elosztjuk rajta a krém felét. A második tésztalapot is rátesszük, és megkenjük az előzőleg kemény habbá vert és lehűtött tejszínt. A harmadik lapot rátéve, a tetején és az oldalán elsimítjuk a maradék krémet. Csokoládéforgáccsal díszítjük, és tálalásig hűvös helyre tesszük.

Csokoládés tortabevonót vásároljunk hozzá. A tésztát a piskótához hasonlóan készítsük el, használjuk a konyhai robotgépet az alapos kikeveréshez.
Csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1916 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
cikkek