Pulykás cordon blue

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pulykás cordon blue
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet főtt sonka
8 szelet 6-8 dkg-os pulykahús
vagy
4 evőkanál olívaolaj
½ db citrom leve
néhány szál friss bazsalikom
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pulykahús szeleteit letakarjuk átlátszó fóliával és húsverővel finoman összelapítjuk.

2. A bazsalikomlevélkéket a szárról letépdessük, megmossuk, megszárítjuk és feldaraboljuk.

3. A sajtot villával vagy sajtkéssel felaprítjuk. A vékony sonkaszeleteket kiterítjük, majd elosztjuk rajtuk a bazsalikomot és a sajtot.

4. A töltelékkel óvatosan összegöngyöljük és a pulykahússzeletekre fektetjük őket. A pulykaszeleteket összehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük.

5. A citromlevet az olívaolajjal összekeverjük, s a töltött pulykaszeleteket mindkét oldalukon bekenjük vele.

6. Felhevítjük asztali grillt vagy a követ. A pulykás cordon blue-t a grill-lapra fektetjük, és mindkét oldalán 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. Megforgatáskor a maradék citromos olajjal bekenjük.

A grill-lapot vagy forró követ érdemes bespriccelnünk egy kupica "nyakolajjal" (pálinkával). Ily módon a pecsenyelé nem ég le, s e finomítás után fehér kenyérrel feltunkolhatóvá válik...

Pulykás cordon blue
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 599 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Pulykás cordon blue
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
facebook