Halgolyócskák

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Halgolyócskák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg halfilé
1 evőkanál reszelt citromhéj
½ teáskanál őrölt koriander
1 db tojás
2 evőkanál citromlé
½ csokor petrezselyemzöld
5 dkg fehér, héja nélkül kenyér
igény szerint zsemlemorzsa
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A fehér kenyér belét apró darabokra vágjuk, és hideg vízbe áztatjuk. A halfilét (pl. tőkehal, vörös sügér) megvizsgáljuk, és az esetleg benne bújó szálkákat csipesszel kihúzzuk. Apróra vágjuk a halat.

2. Megmossuk a petrezselymet, szárazra rázzuk, és finomra aprítjuk. Jól kinyomkodjuk a kenyeret, a turmixgépben vagy rúdmixerrel krémmé keverjük a hallal és a citromlével együtt. A tojást egyenletesen belekeverjük a masszába, hozzáadjuk a petrezselymet. Sóval, borssal, korianderrel és citromhéjjal fűszerezzük.

3. Az olajat lábosban, a wokban vagy a fritőzben jól felforrósítjuk. Ellenőrizhetjük a hőmérsékletét, ha beledugjuk egy fakanál nyelét — ha sok apró buborék száll fel, elég forró a sütéshez.

4. A halas masszából először egy apró gombócot formálunk (a kezünket hideg víz alá tartjuk, majd egy kanálnyi halpürét a tenyerünk között görgetünk). A forró olajba merítjük, és megvárjuk, mi történik: ha szétesik a golyócska, túlságosan puha a massza, és zsemlemorzsát kell hozzáadnunk, hogy összefogja.

5. Most már az egész masszából kis golyócskákat formázunk, és egyszerre mindig 4-5 darabot sütünk meg. 3-4 perc után kivesszük a szedőkanállal, és rögtön vastag konyhai papírtörlőre tesszük. Forrón, melegen vagy hidegen tálaljuk.

Halgolyócskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Halgolyócskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
szótár