Sárgarépa marsala-szószban

Carote al marsala

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgarépa marsala-szószban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl száraz marsala bor
60 dkg sárgarépa
1 teáskanál citromlé
½ csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megtisztítjuk a sárgarépát, és levágjuk a tetejéről a zöld részt. Hosszában elnegyedeljük, majd keresztben kb. 4 cm-es darabokra vágjuk őket.

2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, de vigyázzunk, hogy ne barnítsuk meg. Belekeverjük a sárgarépát, és közepes fokozaton kb. 5 percig dinszteljük. Közben gyakran megkeverjük.

3. Hozzáöntjük a marsalát, a répát megsózzuk és megborsozzuk. Rátesszük a fedőt, és 12-15 percig pároljuk, míg félig megpuhul.

4. Közben megmossuk a petrezselyemzöldet, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk a leveleit. A répához keverjük őket, majd hozzáadjuk a citromlevet is. Sóval és borssal ízesítjük, máris tálalhatjuk.

Sültekhez, szárnyasokhoz illik.

Sárgarépa marsala-szószban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 638 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Sárgarépa marsala-szószban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
van itthon