Fűszeres sárgarépa-mártogató

| Sárgarépa mártogató receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres sárgarépa-mártogató
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál sárgarépa
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 maréknyi friss bazsalikomlevél
másfél dl natúr joghurt
1 evőkanál csípős currypaszta
2 db narancs leve és reszelt héja
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint Tabasco-szósz

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépákat. A hagymát, sárgarépát, narancshéjat és -levet, valamint a currykrémet tegyük egy kis lábasba. Forraljuk fel, fedjük le és kis lángon főzzük 10 percet.

2. A keveréket turmixoljuk simára, hagyjuk kihűlni.

3. Keverjük hozzá a joghurtot. A bazsalikomot tépkedjük kis darabokra, és nagy részét keverjük a répás keverékhez.

4. Adjuk hozzá a citromlevet, a Tabasco-szószt, sózzuk és borsozzuk. A készítés után néhány órán belül fogyasszuk el (ha túl sokat áll, folyóssá válik), szobahőmérsékleten, reszelt répával és bazsalikommal díszítve tálaljuk. Sós keksszel vagy csípős tortillacsipsszel kínáljuk, ezt az egyszerre édes és fűszeres mártogatót.

Görög joghurtot vagy tejfölt is használhatunk a natúr joghurt helyett, hogy állaga sűrűbb, krémesebb legyen.
Fűszeres sárgarépa-mártogató
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 615 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Fűszeres sárgarépa-mártogató
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
van itthon