Urni abált golyók

| Svájci fánk receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Urni abált golyók
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg olvasztott vaj
100 dkg finomliszt
2 db tojás
4 dl víz
4 dl tej
4 dkg élesztő
1 teáskanál
A sütéshez:
igény szerint olaj
A szóráshoz:
ízlés szerint fahéjas porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót egy tálba mérjük. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt a liszthez adjuk.

2. Alaposan elkeverjük, majd lefedve kelni hagyjuk.

3. Az olajat felforrósítjuk, majd a kisebb gombócokká formált tésztadarabokat evőkanál segítségével az olajba helyezzük.

4. Aranybarnára sütjük a gombócokat, az olajból kiszedve lecsepegtetjük őket, és még melegen megforgatjuk a fahéjas cukorban.

Urni abált golyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 662 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Urni abált golyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj